Nazardan Allah’a sığınınız”(age., Tıb: 32) hadisine binaen bir kere daha hatırlayalım istiyorum. Bakışların insan üzerinde ki etkisini.
Mü’minin firâsetinden sakınınız! Çünkü o, Allâh’ın nûruyla bakar.” (Tirmizî, Tefsîr, 15) hadisine binaen bakışların derde derman olanı var. Şifa olanı var. Bir bakışı ile halleri değiştirebilen kulları var rabbimizin. Ama burada dile getirmek istediğim kem düşüncelerden,kem gözlerden kem bakışlar.
“Ey insanoğlu,senin gözünün kaynağından da hiç eksilmeyen aralıksız nur (enerji), ışık fışkırır durur… “Mevlana
Düşünce bir enerjidir ve düşünce gücü gözler aracılığıyla bir objeye veya kişiye yoğunlaştırılabilir. Bu yoğunlaşma sonucunda bazı insanlar Telekinezi diye isimlendirilen maddelere düşünce gücüyle etki yapma yeteneğine sahiptirler. Bunun için aynı mekanda olmaları bile gerekmez.
Bahsedilen gözlerden yayılan bu açıktan görünmeyen ışıma, ışın demeti, yollanış yoğunluğu ve niyetine göre karşı tarafda olumlu yada olumsuz etkiye sebep olur.
İmrenme,Haset etme,kıskanma gibi olumsuz duyguların düşünceye dökülmesi ve yönlenmesi söz konusudur. Düşüncenin maddeye etkisi nazar olarak isimlendirilir.
Çok sevmek ve beğenmek de zararlı bir etki oluşturabilir yöneldiği tarafta. Bu sebeple anne ve babanın evlatlarına,hatta kişinin kendisine bile nazarı değebilir. “Maşallah”sözü diline pelesenk olmalı bu sebeple insanın.
Geçmiş zamanlarda çok nazarı değen bir kişi “ben hoşuma giden bir şey gördüm mü, gözümden bir hararetin çıktığını da hissederim” diye ifade etmiştir kendini.
Canlı yada cansız nesneye yada teorik düzeydeki düşünceye,projeye nazar değdiği zaman bu saydıklarımızda fiziki ve enerjisel boyutta bozulmalar başlar.
Tıbbın çare olmadığı bazı hastalıklar nazardan kaynaklanıyor olabilir. Nazar sonucu aniden ve şiddetli gelişen baş ağrısı,uyku hali,vücutta ağırlık,unutkanlık,geçimsizlik,gözlerde yanma yaşarma,isteksizlik,etraftaki insanlara antipati,iç sıkıntısı,stres,bebeklerde huzursuzluk ve ağlama vb haller görülebilir. Oluşma aşamasındaki projeler bozulabilir.
Bu sebep ile Allah’ın verdiği maddi ve manevi nimetleri olaca güzelliği ile sergilememek,oluşma halindeki projelerden herkese bahsetmemek,bazen gizlemek doğru olacaktır.
“Göz değmesi haktır. Deveyi kazana, insanı da kabre girdirir.”
Hadisi ve bu konudaki diğer hadisler konunun önemini çok iyi anlatır. Ciddi bir konu olarak ifade edilmiştir dini bakış açısından. Nazardan korunmak konusunda tavsiyeleri vardır efendimizin bilirsiniz. Ayrıca bir de nazarı değen kişi biliniyorsa tavsiye edilen bir abdest şekli var. Suyu nazara uğrayanın üzerine dökülür.
("Nazar (öz değmesi) haktır. Eğer kaderi geçecek bir şey olsaydı (kaderin vuku bulmasından önce onu yok etmek ve ortadan kaldırmak mümkün olsaydı), onu nazar geçerdi.(Fakat nazar kaderi geçemez.) (Kendisine nazar edilen kimse) sizden, (yüzünüzü, ellerinizi, dirseklerini, dizlerinin arkasın ve yanlarını ve ayak parmaklarınızı) yıkamanızı istediği zaman (o azalarınızı) yıkayın." (Müslim).)
Detaylarını netten bulup okuyabilirsiniz.
Mavi boncuk vb nesnelerin bir faydası olmaz,kullanmak doğru da değildir.
Nazara karşı; a) Fatiha Suresi,b) Ayetü'l-Kürsî,c) Felâk Suresi,d) Nâs Suresi,e) Kalem suresinin 51-52. Ayetleri okunduğu gibi, Cebrail Aleyhisselâm'ın, Resûlüllah (s.a.v.) Efendimiz'e okuduğu ve öğrettiği şu dua okunmalıdır:
“Allah (c. c.) 'in ismi ile sana rukye ederim (okuyup üflerim). Sana eziyet veren her şeyin şerrinden, her nefsin yahut hased edenin kem gözünün şerrinden Allah (c.c.) sana şifa versin. Allah (c.c.)'in ismi ile sana rukye ederim." Buharî, Kitabu't-Tıb.
Rabbimiz hepimizi kem gözlerden korusun. Gününüz güzel geçsin.
Comentários